STENHUSBYGGARNAS ARBETSPROCESS

Stenhusbyggarna jobbar tätt ihop med våra kunder under hela processen. Det innebär regelbundna avstämningar, gemensamma beslut och att du som kund kan vara delaktig. Så här går det till:

FÖRARBETE
Då vi vill vara säkra på att din vision om ditt drömhus går att genomföra gör vi ett gediget förarbete. Det är mycket vi behöver tänka på innan vi sätter igång. Tomtens beskaffenhet, lutar tomten, eventuella markarbeten, vatten och avlopp, el och andra mindre saker som kan få stor betydelse. Finns det servitut? Vi kan hjälpa dig i kontakter med berörda myndigheter.

KONTRAKTSKRIVNING

Innan vi ens kan skriva kontrakt Vid en totalentreprenad träffas vi och börjar med kontraktskrivning. Avtalet utgår ifrån ABS 09 med leveransvillkor enligt konsumentköplagen.

FAS 1

Efter fas 1 är ert hus helt färdigt utvändigt. Vi utför markarbete, dragning av vatten och avlopp, dagvatten och dränering, grusbädd, gjutning av platta med vattenburen golvvärme, murning, takläggning, plåtdetaljer, fönster, dörrar, putsning och murning av samtliga innerväggar.

FAS 2

Under fas 2 färdigställs huset invändigt med allt från innerväggar och innertak till ventilation. Här väljer du om du vill göra vissa delar själv, anlita egna hantverkare eller om vi ska fortsätta att hålla i alla trådar. Vi kan rekommendera elektriker, rörmokare, möbelsnickare samt ljud- och ljustekniker som vi har goda erfarenheter av.